Hastane personelimizden bebeğe hayat kurtaran müdahale
03 Mart 2020

Hastane personelimizden bebeğe hayat kurtaran müdahale

Olay, 2 Ocak Perşembe günü Hastanemizde meydana geldi. Saruhanlı'nın Paşaköy Mahallesi'nde yaşayan 3 çocuklu Akman ailesi, bir pastahanede yaptıkları kahvaltının ardından hastanemize gelerek poliklinik sıralarının gelmesini beklemeye başladı. Babası Halil Akman'ın kucağında oturan 1,5 yaşındaki İsa Akman biranda baygınlık geçirdi. Babası oğlunun uyuduğunu zannederek düzeltmeye çalışırken, morardığını fark eden anne çığlık atmaya başladı. Seslere koşan hastanenin dahiliye polikliniğinde veri izleme ve kontrol memuru olarak çalışan Hüseyin Sarıkaya, bebeği annenin kucağından alarak ilk müdahaleyi yapıp boğazına kaçan poğaça parçasını çıkartarak yüzükoyun vaziyette acil servise yetiştirdi. Yaşanan o anlar hastanenin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Gözetim amacıyla 3 gün çocuk servisinde tutulan ve sağlığına kavuşan bebeğin ailesi, hastaneyi ziyaret ederek Hüseyin Sarıkaya'ya ve Başhekimimiz Uzm.Dr. Salim BABUŞ'a teşekkür etti.