DİYABET OKULU AÇILDI VE EĞİTİMLERİ BAŞLATILDI.
08 Kasım 2018

SARUHANLI DEVLET HASTANESİ’NDE DİYABET OKULU AÇILDI VE EĞİTİMLERİ BAŞLATILDI.
Saruhanlı Devlet Hastanesi eğitmenleri Dahiliye Uzmanı Emre MANDACI, Diyetisyen Yonca BALTA, Diyabet Hemşiresi Yeliz AYVALILAR tarafından düzenlenen programda diyabete dikkat çekmek ve vatandaşları bilinçlendirmek için eğitim programı başlatıldı.
Diyabet Okulu’nda Tip 1 diyabet, Tip 2 diyabet ve gebelik diyabeti eğitimleri verilecektir. Eğitimler sırasında hastalık hakkında genel bilgilendirme, tedavi yöntemleri, sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam önerileri gibi konularda sunumlar yapılacaktır.
Başhekim Mustafa Salim BABUŞ yaptığı
açıklamada "Ülkemizde diyabet hastalığının görülme sıklığı son 20 yılda yüzde 7'lerden yüzde 18'e çıkarak Avrupa'da hastalık sıklığı açısından birinci ülke konumundadır. Tüm dünyada da hastalık görülme sıklığı en hızlı artan ülkedir. Dolayısıyla ülkemizde diyabet hastalığı konusunda farkındalık oluşturabilmek, hastalığın görülme sıklığının azaltılması ve hastaların sağlığının korunması açısından bu eğitimler son derece önemlidir" diye konuştu.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar ve iç mekan