“EVDE SAĞLIK HASTA YAKINI OKULU EĞİTİCİ EĞİTİMİ’’
11 Temmuz 2018

“EVDE SAĞLIK HASTA YAKINI OKULU EĞİTİCİ EĞİTİMİ’’

Saruhanlı Devlet Hastanesi Yöneticiliği tarafından T.C. Zafer Kalkınma Ajansı'nın 2017 Yılı Teknik Destek Programı kapsamındaki proje teklif çağrısına sunulmak üzere hazırlanan "Evde Sağlık Hasta Yakını Okulu Eğitici Eğitimi" isimli proje, TR33/17/TD/0160 referans numarası ile Ajans tarafından desteklenmeye hak kazanmıştır. Projenin genel amacı; evde bakım gereksinimi olan hastayı ailesi ve çevresi ile birlikte bir bütün olarak değerlendirerek ona ihtiyacı olan tedavi, bakım ve rehabilitasyonun ev ortamında başlatılmasını, sürdürülmesini ve takibini sağlama ve bunun için gerekli sosyal ve psikolojik destek hizmetlerini koordine etme yetkinliğine sahip evde sağlık bakım çalışanları yetiştirmek ve evde bakım hastalarının yakınlarına da bu eğitimi vermektir. T.C. Zafer Kalkınma Ajansı ile Saruhanlı Devlet Hastanesi arasında sözleşme imzalanmış ve proje bugün itibariyle yürürlüğe girmiştir. Bu kapsamda projemiz ile 30 sağlık personeli 3 gün boyunca günde 6 saat olmak üzere toplamda 18 saat uygulamalı olarak eğitim ve danışmanlık hizmeti alacaklardır.